Hoppa till huvudinnehållet
Logotype Ät Stockholm

Eat for Change med SVENSK SAMBOSA

Bild på Svensk sambosa

Här presenterar de sig och sin produkt:

Eat for Change erbjuder morgondagens hållbara klimatanpassade meny: en fusion av mångkulturella smaker med fokus på växtriket och svenska råvaror.

Eat for Change grundades med visionen att använda social inkludering i våra förorter som en resurs för att minska matens klimatpåverkan. Sedan 2020 har visionen blivit verklighet med start i Fisksätra där vi idag har vårt storkök, catering och foodtrucks. Vi säljer dagligen lunch i Ektorp Centrum och Nacka Forum.

Sambosas är ett friterat degknyte med en kryddig fyllning i regel bestående av köttfärs, och är ett populärt snacks som återfinns över hela arabiska halvön och nordöstra Afrika. Sambosan är egentligen ett lån från Indien där de heter samosas och har i regel en het vegetarisk fyllning.

Vi har gjort vår egen svenska sambosa som är av somalisk karaktär och helt vegansk med svenska råvaror. Degen är gjord på ekologiskt mjöl från Limabacka Kvarn och fyllningen består av svenska linser, lök, vitlök, morötter, färsk koriander och persilja samt mustiga kryddor. I vår foodtruck serverar vi sambosan tillsammans med vår egen hot-sauce grön chitni vilket blir en magisk blandning av kryddor och hetta.

Logotyp Ät!Stockholm
crossmenucheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram