Sopköket med Frysta måltider på räddade råvaror: BEET BOURGUIGNON
Sopköket driver catering och restaurang i Söderhallarna på räddade råvaror från ICA Kvantum Södermalm, Fabrique, Kvalitetsfisk m.fl. Sedan 2015 har Sopköket minskat matsvinnet med 35 ton och skänkt 25 000 måltider till behövande. De skapar även jobbtillfällen för folk i utanförskap. Noll-vision matrester efter genomförd catering, el-bil/cykelbud leverans, second hand uniformer, utrustning, möbler, växter m.m. De tar totalgrepp om resursslöseriet. För den goda s(m)akens skull.
Sopköket deltar i ÄT Stockholm 2021 med sina frysta måltider på räddade råvaror. Sålda cirkulärt tillbaka samarbetande matbutik(ers) kunder och egna e-handel med hemleverans och månadsprenumeration i Stockholm. Planerad lansering till årsskiftet 2021-2022.
Vinnare Änglamarkspriset 2021 av KF Sverige och vinnare Årets Hållbarhetsinsats 2020 av Nätverket Hållbar Besöksnäring för sitt hållbarhetsarbete under pandemin.
Läs mer på sopkoket.se.