Hoppa till huvudinnehållet
Logotype Ät Stockholm

Piadina med STOCCOLMA

Piadina är ett italienskt mjukt och sprött tunnbröd som bakas på en torr stekpanna och äts varmt fyllt med italienska charkuterier, ostar och grönsaker. Vi vill "importera" konceptet till Sverige och skruvar åt det genom att baka det på plats och använda oss av närproducerade råvaror. 

Piadina Stoccolma är en ny produkt som kombinerar de hållbara värderingarna av det moderna Sverige med inspiration av det ursprungliga italienska receptet.

Warbro Kvarn och Säby Gård Ingarö har valt ut bland deras produkter dem som är mindre attraktiva för deras traditionella kunder och därför svårsålda.

Warbro kvarn erbjuder "vetemjöl rustik" som är en restprodukt av produktion av bagerimjöl som är deras storsäljare. Mjölet är något mörkare i färg och har en speciell rustik smak. Trots att det är siktat vetemjöl med all dess egenskaper liknar det fullkornsmjöl och därför blir det svårt att sälja till bagerier.

Säby Gård Ingarö har också en liknande svårsåld produkt. De sedimenterar sin rapsolja i 1000 liters tank där partiklar sakta sjunker till botten och när de sen fyller på flaska blir det lite bottensats i tanken. Den rapsoljan är lite grumligt så därför ej så attraktiv för vanliga konsumenter även om det handlar endast om en "skönhetsfel". 

Vi har kombinerat dessa produkter och gett dem ett nytt liv i ett recept som är nyskapande i all sin enkelhet. 

Fyra ingredienser kombineras i ett välsmakande närproducerat piadinabröd: ett alternativ till en snabblagad genuin och hållbar måltid.

Vår tanke är att det ska smaka gott, vara hållbart och närproducerat!

Logotyp Ät!Stockholm
crossmenucheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram