Hoppa till huvudinnehållet
Logotype Ät Stockholm

Pastan & Bonden med RAVIOLI JORDÄRTSKOCKA/VÄSTERBOTTENSOST

Laget är ett samarbete mellan Jädra Prästgård och Pasta Uppsala Näs. Så här berättar de själva:

Linda och Torbjörn:

Jädra Prästgård utanför Sigtuna är ett småskaligt lantbruk inriktat på att minska jordbrukets klimatpåverkan och öka den biologiska mångfalden. Vi har drivit gården sedan trettio år. Vi vill samarbeta med lokala producenter, sälja all produktion lokalt och öka kontaktytorna mellan oss och förädlare, matkreatörer och konsumenter. Vi odlar och förädlar nästan allt på gården i ett cirkulärt jordbruk med minimerat beroende av inköpta varor.

Dala Lantvete är en gammal svensk lantsort med större genetisk variation, högre mineral och vitamininnehåll än moderna sorter. Den ingår i Jädra Prästgårds fokus på ett småskaligt lantbruk med lokal försäljning som minskar klimatpåverkan och ökar den biologiska mångfalden. Vårt ekologiska Dala Lantvetemjöl förvandlas av Pasta Uppsala Näs till fryst färsk pasta i form av ravioli, fyllda med svenska och säsongsbetonade ingredienser.

Linda och Torbjärn på Jädra Prästgård
Torbjörn och Linda på Jädra Prästgård.
Ana på Pasta Uppsala Näs
Ana på Pasta Uppsala Näs.

Ana:

Pasta Uppsala Näs tillverkar fylld pasta med klassiska svenska ingredienser. Jag som är grundare har mina rötter i Argentina där pasta är en viktig del av matkulturens identitet och tradition. Jag vill föra vidare den känsla av gemenskap och njutning kring pastamåltider som jag växt upp med till Sverige. Genom att ta fram fylld pasta med lokala råvaror från det svenska köket skapar Pasta Uppsala Näs nyskapande och smakrika matupplevelser.

Ravioli fint upplagd på tallrik
Ravioli med jordärtskocka & västerbottenost.
Raviolikuddar och kavel
Ravioli med jordärtskocka & västerbottenost.
Ravioli i panna
Ravioli med jordärtskocka & västerbottenost.

Till Ät!Stockholm 2023 presenterar vi vårt gemensamma tävlingsbidrag: Ravioli fyllda med jordärtskockor och västerbottensost. Det är en lyxig kombination av smaker som passar perfekt för de tillfällen då man vill unna sig något extra gott!

Logotyp Ät!Stockholm
crossmenucheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram