Hoppa till huvudinnehållet
Logotype Ät Stockholm

Ostmakeriet på Rindö med VASSLESORBET

Ostmakeriets Vasslesorbet är en frisk och fräsch sorbet med naturlig syra. Vasslesorbeten görs på biprodukten från vår osttillverkning.

Vi har valt att hålla den ren och enkel med vassle som huvudingrediens. Resultatet blir en underbar hantverkssorbet med fokus på vasslens syrliga smak. Här finns inga syntetiska tillsatser. Med sin enkelhet blir möjligheterna att servera vår Vasslesorbet fler

På Ostmakeriet på Rindö ystas ett tiotal ostar. Mjölken hämtar vi från glada kossor på Öster Grytinge Gård i Roslagen. Resultatet blir fantastiska ostar och väldigt mycket vassle.

Av 500 l mjölk blir det ungefär 50 kg ost, resten blir vassle som biprodukt. Vassle består till största delen av vatten, men också mjölksyrebakterier och lite protein. Den har probiotiska egenskaper. Smaken är syrlig och lätt och lämpar sig utmärkt till sorbet.

Vi har tidigare inte haft något självklart användningsområde för den. Men genom viljan att kunna förädla vasslen på något sätt skapades denna innovativa Vasslesorbet. Vår vision är att vasslen skall börjas tas tillvara på i större utsträckning än i dagsläget.

Vi är stolta över att kunna presentera denna unika Sorbet, där både smaklökar och samvete har gjort sitt för att bidra till en klimatsmart produkt.

Läs mer på ostmakeriet.se

Logotyp Ät!Stockholm
crossmenucheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram