Kronertskockan med RAMSLÖKSKAPRIS
Så här beskriver Kornertskockan sin produkt:
Kronertskockan, forager och privat kock. Väldigt nischad sådan, jag plockar och förädlar vilt växande grödor och inkluderar det i min matlagning. Kan tyckas okomplicerat med det är det långt ifrån.
Den här gången har jag plockat frökapslar från ramslöken. Efter blomning går ramslöken in i stadiet att den vill producera, fröerna kommer. Dessa plockar jag och lägger in i salt och där startar en fermenteringsprocess. Dessa frön varvat tillsammans med exakt 3% rocksalt ligger i rumstemperatur i en månad. Sedan sköljs de och läggs in i en god vinäger. Sedan får den gärna ligga ett tag till men efter ungefär 10 veckor har jag fått en produkt som är så galet intensiv i smaker. En explosion i munnen vad gäller smak och textur.
Härlig naturlig syra och umami från fermenteringen, intensiv lök/vitlökssmak och balanserad sälta och härlig knäppighet.
Den som väntar på någonting gott..
Denna produkt är god på pasta, carpaccio, primörsallad eller råbiff.