Hoppa till huvudinnehållet
Logotype Ät Stockholm

Hallstavik Tempe med TEMPECHIPS PÅ SVENSKA BALJVÄXTER

Bild på tempechips

Så här beskriver de själva sin produkt:

Tempechips som är proppat med nyttiga svenska baljväxter i egenskap av fermentering. Chipsen är gjorda av kokta svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor, som fermenteras tillsammans med tempe starter, Rhizopus oligosporus, i minst 36 timmar i en inkubator. Kokta bönor tillsammans med tapiokamjöl förvandlas till en fast korv-längd som skivas i tunna skivor och friteras slutligen i olja.

Varje skiva tempe chips är en konst i sig. Vacker i färg, krispiga och festliga med en smakupplevelse du inte vill missa.

Med tempechips, vill vi bidra till omvärlden för att göra tempe, en grön hållbar proteinkälla, mer lättillgänglig. Vår produkt riktar sig till alla åldrar. Vem gillar inte chips? Till fredagsmyset, festen eller varför inte efter träningen. Något du kan äta med gott samvete för dig och planeten! Vi startade Hallstavik Tempe med kärlek av gammal matkultur från hemlandet. Tempe är en klimatsmart matvara och en av de viktigaste proteinkällorna i Indonesien som vi nu vill ta till Sverige! 

Logotyp Ät!Stockholm
crossmenucheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram