Hoppa till huvudinnehållet
Logotype Ät Stockholm

Gröna Bigården med HONUNGSSENAP

Så här berättar Sussanne och Per:

Vi håller till i Huddinge kommun och startade 2014 med två bisamhällen och nu har vi invintrat 40 samhällen. Vår huvudsyssla är att producera och sälja premium-honung. Vi slungar bigård för bigård för att få många olika sorters honung. Smak, färg och konsistens på honungen beror på vilka växter bina besökt.

Ett bi
Ett friskt bi.
En biodlare iförd full mundering
Biodlare in action.
Per och Sussanne från Gröna Bigårdar
Per och Sussanne.

Vårt samspel med bina är viktigt, att hålla friska bin är grunden för vår verksamhet. Inga bin, ingen honung. Lyfter man blicken i ett större hållbarhetsperspektiv är det inte bara honungsbin som är viktiga, alla pollinerare är viktiga. Utan dem har vi människor inte mycket att äta och inte mycket kläder att ha på kroppen.

Burk och sked med honungssenap
Gröna Bigårdens honungssenap.
Rinnande honung
Gröna Bigårdens honung.

Vår tävlingsprodukt honungssenap producerar vi själva, med svenska råvaror. Honung, rapsolja och senapsfrön. Honungssenapen  kan göras i en mängd olika styrkor beroende på kundernas smakpreferenser. Honungen, som i sig fungerar som ett konserveringsmedel, produceras i våra egna bigårdar, som ligger som längst 4 km bort. Rapsoljan är svensk och bina behövs för att pollinera blommorna för att få en bra och smakrik olja. Senapsfröna är givetvis också svenska, så vi har korta transporter för våra råvaror.

Logotyp Ät!Stockholm
crossmenucheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram