Hoppa till huvudinnehållet
Logotype Ät Stockholm

Bowly med BOWLY-OVERNIGHT OAT BOWL

Så här berättar grundaren Matilda:

Bowly är mellanmålet för dig som är hälsosam och tränar. Bowly är en overnight oat bowl gjord på svensk rostad havre, mixade dadlar och jordnötter och kanel. Bowly ger en mättnad likt den klassiska gröten men skapar en ny smakupplevelse tillsammans med saltet från jordnötterna, sötman från dadlarna och rostningen i havren. Vår första smak är toppad med en fruktig hemlagad marmelad på svenska äpplen och jordgubbar samt chiafrön. Bowly har ett naturligt högt proteininnehåll från de extra adderade jordnötterna samt högt näringsinnehåll från dadlarna som passar den som tränar eller bara vill ha en hälsosam kost.

Matilda som driver företaget Bowly
Matilda driver företaget Bowly.

Jag älskar kost och träning och förbereder alltid en overnight oat bowl till frukost, som jag äter hemma eller på jobbet. Idén om Bowly kom när jag bodde utomlands och ofta beställde frozen smoothie bowls från caféer. Det inspirerade mig till att göra färdigförpackade, havrebaserade bowls för den svenska marknaden, anpassade efter vår nordiska livsstil.

Vi gjorde en marknadsundersökning 2022 som visade att många personer med en aktiv livsstil saknar ett mellanmål som är gjort på naturliga och nyttiga ingredienser. Bowly kom till för att skapa fler tillgängliga mellanmål anpassat efter fler preferenser med växtbaserade och naturliga ingredienser. Havre är en av de mest populära svenska klassiska råvarorna och har använts sedan urminnes tider. Havre kan ätas på en mängd olika sätt men kräver oftast en hel del planering. Bowly är ett nyttigt mellanmål till dig oavsett var, hur eller när.

Bild på skål med Bowlys OVERNIGHT OAT BOWL
Bowly: OVERNIGHT OAT BOWL
Äpplen och jordgubbar i kastrull
Logotyp Ät!Stockholm
crossmenucheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram