Hoppa till huvudinnehållet
Logotype Ät Stockholm

Tempechips vann Ät!Stockholm 2022!

Bild på alla vinnarna


Hallstavik Tempe med produkten ”Tempechips på svenska baljväxter” stod som vinnare av Ät!Stockholm 2022 Ät!Stockholms tre jurygrupper med ordförandena Fredrik Eriksson (krögare, Långbro Värdshus/Nationalmuseum), Mikael Palmberg (VD, Ekologiska Säljbolaget) och Carola Magnusson (grundare, Carolas Eko) prisade produkten för sin stora marknadspotential som en hälsosam utmanare inom sitt segment. På andra plats kom Eat for Change med ”Svensk sambosa” och på tredje plats Kocken & Grisen med den bredbara salamin ”Bre-Hot”. Hallstavik tog en storslam genom att även kamma hem Publikens Pris.


Priserna delades ut under det livesända event tisdagen den 22 november som arrangerades av Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod.

Bild på Tempechips första vinnare

Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe vinnare!

Mor och dotter Sen och Linn Gustafsson strålade ikapp när de tog emot priset.
– Det betyder så mycket för oss att vinna det här priset, säger Sen Gustafsson på Hallstavik Tempe. Det är verkligen en bekräftelse på att produkten är bra. Nu ska vi växla upp och få ut våra tempechips på fler marknader.
Som vinnare av Ät!Stockholm 2022 får Hallstavik Tempe dels en check värd 10 000 kr av Almi som kan användas för företagsrådgivning, dels 4 timmars rådgivning med Ekologiska Säljbolaget med fokus på att nå marknaden med den vinnande produkten.
Huvudråvaror: Svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor.
Kontaktpersoner: Sen Gustafsson & Linn Gustafsson, sensengustafsson@gmail.com.
Juryns motivering: ”En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment."

Hallstavik Tempe kammade även hem Publikens Pris. Omröstningen skedde via menti.com och tempechipsen fick hela 27% av rösterna!

Bild på Svensk Sambosa andra vinnare

Andra pris gick till Svensk Sambosa från Eat For Change!
Huvudråvaror: Ekologiskt vetemjöl från Limabacka Kvarn samt svenska linser, lök, vitlök, morötter, färsk koriander och persilja samt kryddor.
Kontaktperson: Viktor Kallas, viktor@eatforchange.se.
Juryns motivering: ”Fint sammansatta smaker med härlig textur. En samtida vegansk produkt som är lätt att charmas av. Bra alternativ till bekväm mat som bidrar till integration på arbetsplatsen och i måltiden. Rena råvaror från svenska lantbrukare med smak från världen paketerat på ett hantverksmässigt snyggt sätt.”

Bild på Bre-Hot Tredje vinnare

Tredje pris gick till Bre-Hot från Kocken och Grisen!
Huvudråvaror: Huvudråvaror: 95% griskött från grannen Roslagskött.
Kontaktperson: Daniel Tottie, info@tottiesmat.se
Juryns motivering: ”En svensk delikatess inspirerad av europeisk matkultur. Väl värdig originalet med smakfull kryddighet som smälter i munnen. Från djur som levt utomhus kommer en outnyttjad råvara till användning som platsar i butikens delidisk. En ren produkt med ett fåtal ingredienser och generösa användningsområden.”


Priserna delades ut vid den livesända finalen av Ät!Stockholm 2022 av Gustav Hemming (c), Klimat-, infrastruktur- och skärgårdsregionråd, Region Stockholm, Sven-Erik Österberg, Landshövding i Stockholms län och Boel Godner (s), kommunstyrelsens ordförande i Södertälje. Publikens pris delades ut av tävlingens kulinariske profil Stefan Eriksson. Matprofilen och tv-kocken Lisa Lemke ledde finalen av Ät!Stockholm 2022.

Missade du finalen av Ät!Stockholm så har du chans att se det livesända eventet och alla tävlande lags pitchar på MatLusts Youtubekanal!

Vill du komma i kontakt med någon av de tävlande – eller med oss som arrangerar Ät!Stockholm,
tveka inte att kontakta oss!

Arrangörer
Logotyp Region StockholmLogotyp Länsstyrelsen StockholmLogotyp Södertälje kommun
Logotyp MatLustLogotyp Europeiska UnionenLogotype Europeiska jordbruksfonden
Logotyp Ät!Stockholm
crossmenucheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram