Hoppa till huvudinnehållet

Om Ät!Stockholm

Ät!Stockholm är en tävling för nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror. Tävlingen vänder sig till dig som har ett företag eller tillhör en organisation och är förädlare, råvaruproducent eller matlagare. Den 22 november 2022 genomför vi Ät!Stockholm för tredje gången.

Tävlingsbidragen kan vara allt från nisch- och/eller premiumprodukter för den privata marknaden till bulkprodukter lämpliga för storkök och offentliga kök. Fokus är att produkten bygger på svenska råvaror och är producerad på ett hållbart sätt. Produkten ska också smaka gott och ha stor marknadspotential.

Tävlande företag ska vara registrerade i Stockholms län och tillhöra kategorin SME vilket innebär att ha max 249 anställda och max 50 miljoner EUR i årsomsättning.

I potten ligger ett pris i form av kvalificerat stöd på 4 timmars rådgivning inom sälj-och marknad med Ekologiska Säljbolaget samt en check värd 10 000 kr hos Almi där man får nyttja olika tjänstebud. Alla vinnare får diplom och medial exponering i samband med tävlingens genomförande. För samtliga tävlande gäller att ni blir del i ett stort nätverk, er produkt blir synlig för marknaden och ni får återkoppling från experter.

Bakgrund

Ät!Stockholm är inspirerad av tävlingen Matverk som arrangeras fram till 2019. Matverk Stockholm arrangerades under åren 2016-2019 av Södertälje kommun (genom projekt MatLust) och Länsstyrelsen i Stockholm. Det var en deltävling i den nationella tävling som drevs av Gastronomiska Samtal. Ät!Stockholm är nu 2022 inne på sitt tredje år som matinnovationstävling.

Arrangörer
Logotyp Region StockholmLogotyp Länsstyrelsen StockholmLogotyp Södertälje kommun
Logotyp MatLust
Logotyp Ät!Stockholm
crossmenucheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram