Om Ät!Stockholm 2020
Ät!Stockholm 2020 är en helt ny tävling för nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror. Tävlingen vänder sig till dig som har ett företag eller tillhör en organisation och är förädlare, råvaruproducent eller matlagare.
Tävlingsbidragen kan vara allt från nisch- och/eller premiumprodukter för den privata marknaden till bulkprodukter lämpliga för storkök och offentliga kök. Fokus är att produkten bygger på svenska råvaror och är producerad på ett hållbart sätt. Produkten ska också smaka gott och ha stor marknadspotential.
Tävlande företag ska vara registrerade i Stockholms län och tillhöra kategorin SME vilket innebär att ha max 249 anställda och max 50 miljoner EUR i årsomsättning.
I potten ligger ett pris i form av kvalificerat stöd för att underlätta för produkten att komma ut på marknaden och exponering i samband med tävlingens genomförande. Som tävlande blir du del av ett stort nätverk, din produkt blir synlig för marknaden och du får återkoppling från experter.
Bakgrund
Ät!Stockholm 2020 är inspirerad av tävlingen Matverk som inte arrangeras 2020. Matverk Stockholm arrangerades under åren 2016-2019 av Södertälje kommun (genom projekt MatLust) och Länsstyrelsen i Stockholm. Det var en deltävling i den nationella tävling som drevs av Gastronomiska Samtal.