Hoppa till huvudinnehållet
Logotype Ät Stockholm

Nordisk Råvara, Liura, VAK: MISOBAKAD GOTLANDSLINS

Det här tävlingsbidraget är ett samarbete mellan tre företag, som gått ihop för att skapa en ny produkt. Så här beskriver de själva resultatet:

Det här är en en förkokt och smaksatt, eller kryddad, produkt på Nordisk Råvaras unika Gotlandslins. Den ljusa och milda mison är gjord på havre och får linsen smörig och nötig med rund umami. En ny nordisk smakupplevelse, färdig att servera till vardag och fest. Passar lika bra i en sallad som färdigt tillbehör i varmrätter med växtbaserade produkter, kött, fisk eller skaldjur. Helsvenskt och ekologiskt från friska jordar.

Bakgrunden till produkten är att Nordisk Råvara som pionjärer inom svenska baljväxter länge letat efter ett inspirerande och smakligt sätt att krydda linser, ärter och bönor. Syftet är att göra baljväxter enkla att använda och framförallt goda för en bred målgrupp.

Att äta mer gröna proteiner och öka intaget av baljväxter rekommenderas genomgående när hälsa och hälsa och miljö sammanvägs. Vi tror att om fler får uppleva hur välsmakande och intressant nordiska smaker kan vara så kan man väcka upp matglädje runt den här typen av grödor.

I samarbete med smakexperten Liura och tillagningshantverkaren VAK så har det skapats en spännande produkt som kan leva upp till både smak och enkelhet - och inspirera kockar och matintresserade att upptäcka en ny värld. 

Logotyp Ät!Stockholm
crossmenucheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram