Hampakake: HAMPAKAKE
Den här finalisten är en nytänkande krydda på framtidsgrödan hampa. Så här skriver laget bakom Hampakake om sitt tävlingsbidrag:
Från rest-ström till krydd-dröm!
Hampakake är inspirerat av japansk furikake. Här ersätts sesamfrön av hampafrön i en hållbar, näringsrik och smakrik krydda. Dessa små, bruna frön är rika på protein, fibrer och hälsosamma fettsyror, inklusive omega-3 och omega-6.
Strö över din sallad, ditt ägg eller annan varmrätt. Hampakake ger både textur och umami.
Teamet bakom Hampakake:
Coura Mbaye är kock, entreprenör och kokboksförfattare. Som gastronomisk ledare formar hon framtidens mat med kulinariska berättelser kring tradition, fusion, innovation och hållbarhet. Hampakake är ett svar på detta.
Clara Norell är VD och grundare för SHI som odlar och producerar hampafröna till Hampakake.
Hampan odlas regenerativt, fritt från bekämpningsmedel och utan bevattning. Alla restströmmar från hampa-foodtechfabriken, liksom odlingen, tas tillvara. Clara har efter omsorgsfull utvärdering, valt ut en specifik del i processen av restströmmar som är unik och exklusiv för Hampakake.
Det som stärker detta samarbete är båda dessa kvinnor, entreprenörer, kreatörer och mammors djupa driv och passion - att på riktigt vilja bidra till en bättre värld. En gemensamt vurm för regenerativ och CIRKULÄRA affärsmodeller. Som skapar varaktig impact.





