Hoppa till huvudinnehållet

Hallå där, Stefan Eriksson!

– Kulinarisk profil, kock och råvaruexpert för Ät!Stockholm 2022

Stefan Eriksson är krögaren och kocken bakom Brutalisten i Stockholm. Han har en lång och gedigen karriär bakom sig, bland annat vann han titeln Årets Kock 2005. Han är drivande i organisationen Exceptionell Råvara och sedan två år råvaruansvarig för Årets Kock. Stefan var dessutom med och startade upp Restauranglabbet i Stockholm, med ambitionen att undersöka hur man kan bli världens mest hållbara restaurang.

Varför brinner du för hållbarhet och mat?

Jag vill ta mitt ansvar för en hållbar värld och pusha den frågan inom min profession. Det finns ingen motsättning mellan att hålla på med mat och hållbarhet.

Alla har det inom sig. Det handlar om att utveckla förmågan att tänka i nya banor och förändra sina inarbetade beteenden.

Vad ser du mest fram emot med ditt uppdrag som kulinarisk profil, kock och råvaruexpert för Ät!Stockholm 2022?

Att få uppleva alla kreatörer som vill dela med sig av sina idéer, sin matkänsla, perfekt balanserade smaker och underbara konsistenser.

Vilken typ av produkter hoppas du få se i tävlingen i år?

Produkter med en genomarbetad helhet. Det handlar om att göra en grundläxa med cirkulärt tänk, råvarornas ursprung i kombination med smak. Det behöver inte vara komplicerat. Den enklaste idén kan vara början till något nytt. Det viktigaste är att hela tiden vara öppen för många parallella spår.

Varför tycker du det är viktigt med matinnovationstävlingen Ät!Stockholm?

Matinnovationstävlingar, som Ät!Stockholm, är viktiga för att öka intresset kring mat och driva utvecklingen framåt. Det gör gastronomin mycket mer levande och spännande!

Din favoritråvara just nu?

Det finns ju sååå många just nu, tror faktiskt att olika gröna ärtor är på topp, både färska och torkade!

Arrangörer
Logotyp Region StockholmLogotyp Länsstyrelsen StockholmLogotyp Södertälje kommun
Logotyp MatLust
Logotyp Ät!Stockholm
crossmenucheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram