Hoppa till huvudinnehållet

Hallå där, Fredrik Eriksson!

kulinarisk profil, kock, krögare och råvaruexpert för Ät!Stockholm

Fredrik Eriksson är en av Sveriges mest erfarna och prisbelönta kockar och krögare. Med en lång yrkeserfarenhet har Fredrik utvecklat en personlig stil och med åren har hans filosofi kring maten influerats allt mer av hälsa och grönt. Idag driver Fredrik Eriksson två restauranger i Stockholm, Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum. 

Fredrik har en stark vilja att bidra till hela Sveriges gastronomiska utveckling och har bland annat haft uppdrag som kreativ ledare på Restaurangakademien samt medlem i Gastronomi Sverige som står bakom landets medverkan i matlagnings-VM Bocuse D’Or. Fredrik kan du också se i köket i Nyhetsmorgon i TV4.

Varför brinner du för hållbarhet och mat?

Vår skyldighet att ta hand om jorden har länge varit en självklarhet för mig. I min roll handlar det mycket om att hitta bra samarbeten och dialoger mellan producenter och kockar, något som knappt existerade tidigare inom restaurangbranschen. Hållbarhet är också något som gästerna på mina restauranger efterfrågar mer och mer.

Vad är det roligaste med ditt uppdrag som kulinarisk profil, kock och råvaruexpert för Ät!Stockholm?

– Det är alltid intressant att få delta i forum där man får möta företagare och producenter som brinner för sin produkt. Jag ser fram emot att det kommer föras bra samtal som förhoppningsvis leder till hållbara affärer. Den ekonomiska aspekten av hållbarhet är också viktig. Det ska bli roligt att bidra och även se hur produkterna klarar sig i framtiden.

Vilken typ av produkter hoppas du få se i tävlingen?

– Innovativa produkter som hittar en tydlig väg in på marknaden så entreprenören bakom också vågar satsa. Flera företag kanske är i sin linda och att det faktiskt blir verklighet av deras idéer tycker jag är viktigt.

Jag ser fram emot kloka, smarta produkter med en galen twist.

Arrangörer
Logotyp Region StockholmLogotyp Länsstyrelsen StockholmLogotyp Södertälje kommunLogotyp MatLustLogotyp Europeiska unionen Europeiska regionala utvecklingsfonden
Logotyp Ät!Stockholm
crossmenucheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram