Hoppa till huvudinnehållet

Ät!Stockholm 2020

Fredag den 27 november går finalen av den nya matinnovationstävlingen Ät!Stockholm 2020 av stapeln!

Klicka här för att komma till sändningen

Tid: Fredag 27 november klockan 10.00-12.00
Övrigt: Publikens pris - rösta på din favorit live under sändingen! Fem av alla som röstar kommer att vinna en goodiebag med utvalda produkter.

Ät!Stockholm 2020 är en helt ny tävling för nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror som också är utvecklade och producerade i Stockholms län. Tävlingen arrangeras av Södertälje kommun och Region Stockholm i samarbete med Projekt MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm och avgörs den 27 november på Södertälje Science Park. Tävlingen kommer att sändas digitalt, och vi vill att du ska vara med! Vi utlovar massvis av inspiration, spännande produkter som precis sett dagens ljus och en hel del ny kunskap.

Tävlande bidrag

Tempeh, steksmet, superfoods-smoothie, supercrêpe, seitankorv, vinägerdryck, fryspizza, steksmet, fermenterad dryck, julsill, tuggummi utan plast, adaptogenisk bite och kakdeg på posten… Vi har inte mindre än 12 spännande tävlingsbidrag fullspäckade med innovation och matglädje!

NYFIKEN? ALLA 12 TÄVLANDE LAG PRESENTERAS HÄR!

Förstapriset delas ut av Gustav Hemming, Tillväxt-, Samhällsplanerings- och Skärgårdsregionråd, Region Stockholm, andrapriset av Sven-Erik Österberg, landshövding Stockholms län och tredjepriset delas ut av ordförandena i jurygrupperna.

Konferencier och kulinarisk profil

Konferencier för dagen är kocken och tv-personligheten Lisa Lemke. På plats finns också Ät!Stockholms kulinariska profil och råvaruexpert Stefan Eriksson. Lisa och Stefan kommer att lotsa oss genom dagen och se till att du där hemma får uppleva alla tävlande produkter, smaker och stjärnorna bakom.

Stockholm - hela Sveriges matmarknad

Under dagen får du som tittar också ta del av ett pass på temat Stockholm - hela Sveriges matmarknad där vi på MatLust tillsammans med Region Stockholm och Länsstyrelsen i Stockholm berättar om arbetet och initiativen som pågår för att stärka Stockholms livsmedelsmarknad och omsätta den regionala livsmedelsstrategin i handling.

Vinnaren utses av en jury

Tävlingsbidragen bedöms av en smakjury, en marknadsjury och en hållbarhetsjury med välrenommerade profiler inom livsmedelsbranschen.

Ordförande för smakjuryn, marknadsjuryn och hållbarhetsjuryn är:

Frida Ronge, Culinary Director, TAK
Mathias Dernelid,
Produktchef Smakriket, Grönsakshallen Sorunda AB
Jens Berggren,
Hållbarhetsexpert, LRF

Presentation av samtliga jurymedlemmar finner du på startsidan och för att komma dit klickar du här.

VÄLKOMMEN TILL EN DAG AV INSPIRATION OCH NYA HÅLLBARA INNOVATIVA LIVSMEDELSPRODUKTER!

Vill du kontakta oss, eller har du några frågor? Klicka här.

Arrangörer
Logotyp Södertälje kommunLogotyp Region Stockholm
I samarbete med
Logotyp MatLustLogotyp Europeiska unionen Europeiska regionala utvecklingsfondenLogotyp Länsstyrelsen Stockholm
Logotyp Ät!Stockholm
crossmenucheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram