Clean Cravings: MUNGCHI
Den här finalisten tävlar med en av deras matvagns kundfavoriter - Mungchi! Så här beskriver de själva tävlingsbidraget:
Clean Cravings utvecklar och producerar mat lagad från grunden utan tillsatser, gluten och socker på mestadels ekologiska lokala råvaror i säsong. Som en motpol till dagens ultraprocessade färdigmatsalternativ vill vi kunna erbjuda mat som är bra både för dig och miljön, hållbart och hälsosamt. Våra produkter är fria från soja, gluten, nötter, socker, konserveringsmedel, e-ämnen, färgämnen, ägg och mjölk.
Vårt bidrag till ÄT!Stockholm 2025 är MUNGCHI - en krispig liten puck som bland annat innehåller groddade mungbönor och lokalt producerad opastöriserad kimchi. Groddningen underlättar näringsupptaget och matsmältningen, kimchin bidrar med goda bakterier till tarmfloran samt den unika smaken!
Tillsammans med våra samarbetspartners Syrat & Sånt har vi arbetat fram en speciell kimchi med perfekt balans mellan smak och hetta som ger dennes oemotståndliga smak. Kimchin är tillverkad i Österlen, Skåne på lokala ekologiska råvaror. Den är gjord med mycket kärlek och omtanke, precis vårt tävlingsbidrag - Mungchi.
Med vår matvagn har vi rest riket runt och serverat bland annat Mungchi. En kundfavorit som många ofta efterfrågar. Från smaklabbets smaktest i Mjölby i augusti var feedbacken mycket god i alla kategorier. Denna produkt kan med fördel förvaras fryst, vilket ger den god hållbarhet.
- Det vi äter påverkar allmänhälsan i så stor grad. Det ligger oss personligen varmt om hjärtat att jobba för mer lättillgänglig hälsosammare mat. Vi hoppas att Mungchin inom snar framtid ska kunna nå både stora som små.





