Hoppa till huvudinnehållet
Logotype Ät Stockholm

Bean Bakery: PIZZABOTTEN PÅ SVENSKA KORALLINSER

Vår nästa finalist är Bean Bakery, som lyfter en klassiker till en ny nivå. Så här skriver de själva om sitt tävlingsbidrag:

Vi på Bean Bakery tycker att det är viktigt att bevara vår vackra jord – både för oss själva och för kommande generationer. För oss är det särskilt betydelsefullt att tänka på hälsa och vilken typ av ingredienser som används vid matlagning.

Därför väljer Bean Bakery att använda ekologiska produkter så mycket som möjligt, för att bidra till en bättre miljö och ta hand om både djur och natur!

För ungefär 15 år sedan upptäckte grundaren av företaget att hans son är glutenintolerant. Han kunde inte äta vanligt bröd, pasta eller andra produkter som innehåller vetemjöl. Det var då idén föddes att börja experimentera med att baka bröd av andra råvaror än traditionellt mjöl.

Bean Bakery lyckades skapa ett gott bröd – helt baserat på bönor. Med tiden utvecklades konceptet vidare till fler produkter, såsom knäckebröd, tortillas och pizzabottnar.

Bönor är en proteinrik råvara som också innehåller viktiga vitaminer och mineraler. Dessutom kräver de inte samma intensiva odling som spannmål.

Bean Bakery använder även andra närproducerade baljväxter i sina produkter – både för att minska behovet av långa transporter och för att lokalproducerat visat sig vara bättre för hälsan hos dem som bor i närområdet.

Vi har valt att presentera en pizzabotten som är bakad på Korallins Rosana-linser från Nordisk Råvara – ett svenskt, fiberrikt och proteinrikt alternativ.

Du kan enkelt tillaga din pizza med topping efter din smak!

Glutenfritt. Klimatsmart. Godare än du tror!

Logotyp Ät!Stockholm
crossmenucheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram