Hoppa till huvudinnehållet
Logotype Ät Stockholm

Ät!Stockholm

Ät!Stockholm är en tävling för nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror som också är utvecklade och producerade i Stockholms län. Tävlingen arrangeras av Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm, Södertälje kommun och Projekt MatLust. Ät!Stockholm 2023 avgörs den 21 november på Södertälje Science Park. En dag full av smaker, möten och energi!

Under åren har vi haft över massor av tävlande lag som har ställt upp med allt från somaliska sambosas på svenskt vis, chips gjorda på fermenterade svenska baljväxter, bredbar salami på kött från Roslagen och späck från Mangalitza-grisar i Sörmland, exotiskt svenska kombuchadrycker och en färs gjord på mjöllarver och svenska ärtor. Och mycket mer!

Se finalen från Ät!Stockholm 2022!

Prisutdelare

Bland prisutdelarna finns Gustav Hemming (c), Klimat-, infrastruktur- och skärgårdsregionråd, Region Stockholm, Sven-Erik Österberg, landshövding Stockholms län och Boel Godner (s) kommunstyrelsens ordförande i Södertälje kommun.

Vinnaren utses av en jury

Tävlingsbidragen bedöms av en smakjury, en marknadsjury och en hållbarhetsjury med välrenommerade profiler inom livsmedelsbranschen. En presentation av samtliga jurymedlemmar vid Ät!Stockholm 2022 finner du på startsidan.

Konferencier och kulinarisk profil

Lisa Lemke
Stefan Eriksson

Konferencier är även i år kocken och tv-personligheten Lisa Lemke. Lisa kommer lotsa oss genom tävlingen och se till att du som tittare får uppleva alla tävlande produkter, smaker och stjärnorna bakom.

Kulinarisk profil, kock är råvaruexpert för Ät!Stockholm är ingen mindre än Stefan Eriksson. Stefan har många strängar på sin lyra. Han är kock på krogen Brutalisten i Stockholm, drivande i organisationen Exceptionell Råvara och dessutom vann han titeln Årets Kock 2005.

Anmäl ditt intresse!

Anmäl ditt intresse för att delta i Ät!Stockholm 2023 här!

Vill du kontakta oss, eller har du några frågor? Klicka här.

Arrangörer
Logotyp Region StockholmLogotyp Länsstyrelsen StockholmLogotyp Södertälje kommun
Logotyp MatLustLogotyp Europeiska UnionenLogotype Europeiska jordbruksfonden
Logotyp Ät!Stockholm
crossmenucheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram